Nem tudod a wifijelszót? Így csatlakozhatsz rá mégis egy pillanat alatt

A wifi QR-kód segítségével is elérhető az okoseszközökön.

Wifi QR-kód
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyakori szituáció, hogy az ember vendégségben szeretne csatlakozni a wifire az okostelefonjával, ám a házigazda nem tudja fejből a jelszót. Ilyenkor, ha nincs kéznél a feljegyzett kód, általában fejvesztett keresgélés következik, ami sokszor sikertelenül zárul. Az ehhez hasonló esetekre mutatunk egy szuper trükköt, amit sokan nem ismernek.

A wifihez ugyanis nemcsak a jelszó beírásával lehet csatlakozni, hanem egy QR-kód beolvasásával is. Ehhez csak arra van szükség, hogy legyen melletted valaki, aki korábban már felment a hálózatra.

Így csatlakozz a wifire QR-kód segítségével

Ha olyan okoseszközzel szeretnél a wifihálózatra csatlakozni, amely képes a QR-kód olvasására, és van melletted valaki, aki szintén okoseszközével már rajta van az adott hálózaton, nem szükséges beírnod a jelszót. Néhány koppintással elintézhetitek a dolgot, és az eszközöd meg is jegyzi a beállítást, ugyanúgy, mintha kóddal csatlakoztál volna.

Ehhez partnered nyissa meg a telefonján vagy egyéb okoseszközén a wifikapcsolatok listáját. Koppintson annak a hálózatnak a nevére, amelyhez az eszköze épp kapcsolódik, és amelyhez te is csatlakozni szeretnél. Ekkor felugrik egy ablak, a "Wifi megosztása QR-kóddal", és ezen látható az ábra is.

Nyisd meg a csatlakoztatni kívánt eszközödön a szkennert vagy a kódolvasó alkalmazást. Irányítsd a kamerát a partnered kijelzőjén látható kód fölé, és olvasd be azt a szokásos módon. Ha a folyamat sikeresen lezajlott, nincs több teendőtök, azonnal elérhetővé válik a wifi nálad is, és bezárhatjátok az ehhez megnyitott alkalmazásokat.

A cikk az ajánló után folytatódik

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a nemi egyenlőtlenség és a toxikus maszkulinitás jelenségéről beszélgettünk. Mi a különbség a férfiség és a férfiasság között? Mi számít toxikus maszkulinitásnak, miért alakult ki, és vajon köze van-e a Metoo mozgalomhoz? Miért van annyira kevés női vezető, és miért csak férfias személyiségű nők kerülnek vezetői pozícióba? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat Szél Dávid pszichológus, Leszkovszki Máté újságíró, és Pintér Ada.

Promóció

Ez a lehetőség egyelőre csak az okoseszközökön elérhető alapértelmezetten. Laptopokon és asztali gépeken is létrehozható olyan QR-kód, amelynek segítségével hasonlóan csatlakoztathatók más eszközök egy adott hálózatra, de ehhez először külön el kell készíteni egy kódot a kifejezetten erre a célra fejlesztett generátorok egyikével. 

Ezt az apróságot állítsd át a telefonodon, és sokkal tovább bírja majd töltés nélkül

Gyorsan merül a telefon? Egy beállítás megoldhatja a problémát.

Elolvasom

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük