Titánok csatája; Marco Rossi túl a koronavíruson?

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2020.11.14. 23:24
A Nemzeti Sport vasárnapi számából ajánljuk.

„Szombat reggelre elmúltak a panaszaim, mondhatom, tünetmentes vagyok. Nem szeretnék elkiabálni semmit, de úgy tűnik, gyorsan túlesek ezen a fránya betegségen. Arról nem szólva, hogy Izland legyőzésénél jobb gyógyír nem is létezett” – erről is beszélt online sajtótájékoztatóján Marco Rossi. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy a csütörtöki meccs alatt folyamatosan kapcsolatban volt a stábbal, a kezdés előtt és a szünetben szólt a csapathoz. A végén pedig az Olaszországban tartózkodó lányát és fiát hívta, s nem titkolta: mindannyian sírva örültek a nagyszerű sikernek, az Eb-re jutásnak.Marco Rossi. A labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy a csütörtöki meccs alatt folyamatosan kapcsolatban volt a stábbal, a kezdés előtt és a szünetben szólt a csapathoz. A végén pedig az Olaszországban tartózkodó lányát és fiát hívta, s nem titkolta: mindannyian sírva örültek a nagyszerű sikernek, az Eb-re jutásnak.

Az olimpiai bajnok kardvívó, Pézsa Tibor olyan klasszisoktól leste el sportága eleganciáját és karakterét, mint Gerevich Aladár, Kárpáti Rudolf, Kovács Pál, Berczelly Tibor vagy Rajcsányi László. Megadatott neki, hogy vívjon velük, hogy elsajátítsa a magyar kardvívás esszenciáját. A vasárnap 85 éves mester szerint ahhoz, hogy valaki nemzetközi szintű vívó lehessen és Tokióban olimpiai aranyban reménykedhessen, legalább négy-ötszáz támadóakcióra és védésre meg kell tanítani. Emellett kell a színvonalas közeg, a klasszis partnerek, akiken keresztül eljuthat a sportoló a siker kapujába.

Interjút adott a Nemzeti Sportnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság előkészületeit összehangoló, az eseményt lebonyolító Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Péter. A vb-rendezés kapcsán felidézte, hogy Magyarország az elmúlt három évtizedben a szabadtéri világbajnokságon kívül minden lehetséges nemzetközi atlétikai eseményt megrendezett, ráadásul magas színvonalon, s ezek mind fontos szempontok voltak a 2023-as világbajnokság odaítélésében. Hozzátette: a vb megrendezésének nem csupán az a tíz nap a lényege, amikor a legkiválóbb hazai és külföldi versenyzők összemérik a tudásukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik